Manapság a vizes kalandokhoz készült öltözetek nagyon ritkán készülnek természetes szálakból. Bár ezt egy fenntarthatóság iránt elkötelezett embernek nehéz lehet hallani, a fürdőruha anyag nagykereskedés szintetikus szöveteire való áttérésnek jó oka van a bikinik esetében. A természetes szálak hajlamosak felszívni és megtartani a vizet, aminek következtében a fürdőruhák átáznak, vizes állapotban kinyúlnak és sokáig tart a száradás is. A szintetikus anyagok általában jobban bírják azokat a zord környezeteket, amelyekben a fürdődresszeket gyakran használják.

A legtöbb fürdőruha manapság nejlonból, poliészterből vagy poliamidból készül, amit elasztánnal kevernek, a rugalmasság érdekében. Ezeket úgy kezelik, hogy az izzadságot és a vizet elvezessék a testtől, és gyorsan megszáradjanak. Ma is van pamut fürdőruha anyag nagykereskedésekben, bár ezekből leginkább retro stílusú darabokat vagy olyan modelleket lehet készíteni, amelyeket nem viselünk sokat a vízben. Inkább csak a homokban való napozáshoz illenek.

Hogyan lehet felismerni a minőségi frottír anyagot?

Ez az egyik legszélesebb körben használt háztartási szövet. Ez az a fajta textil, amiből általában fürdőköpenyeket és törölközőket készítenek, amelyeket fürdés vagy zuhanyzás után használnak, tehát alapvetően szárításra szolgál. Valójában a frottír anyag éppen arról a képességéről vált ismertté, hogy nagymennyiségű vizet képes felszívni. A frottír anyag kiválasztásakor sokan a szövetet a súlya szerint értékelik. A nagyobb súly valójában a termék magasabb minőségét jelzi. A jó minőséget igazoló súly 350 grammtól felfelé van.

Ahhoz, hogy igazán élvezze a pihenés pillanatait, például egy fürdő után, meleg és bolyhos törölközőt kell ölelnie, ami kiváló minőségű természetes textilszálakból készült. A puhaság és nedvszívó képesség mellett lényeges, hogy a törölközők ellenálljanak a mosásnak. Egy közepes minőségű termékkel úgy érezheti, hogy karcolja a bőrét és mosáskor hajlamos még merevebbé és kellemetlen tapintásúvá válni, a színei pedig könnyen kifakulnak. A frottír anyagot az Ön mindennapi jólétére tervezték.