A folyamatosan emelkedő energiaárakkal és a mezőgazdasági termelés hatékonyságának követelményeivel szemben a gazdálkodók egyre inkább az alternatív energiaforrások felé fordulnak. A folyékony gáz az egyik legnépszerűbb megoldás a fűtés területén, a mezőgazdaságban való felhasználása napjainkban már nem újdonság, hanem bevált gyakorlat.

A cseppfolyósított gáz mezőgazdasági felhasználása nagy múltra tekint vissza, elsősorban egyetemességének, valamint viszonylag alacsony beruházási és üzemeltetési költségeinek köszönhetően. A PB-gázt a tiszta égés is megkülönbözteti, ami kisebb környezeti terhelést jelent. Ez fontos a fogyasztók fokozott ökológiai tudatosságának idején.

Gabona szárítása PB-gázzal

A cseppfolyós gáz nem csak a főzéshez vagy a lakóterek fűtéséhez használható tüzelőanyag. Szerepe a mezőgazdaságban sokrétű, de az egyik legfontosabb a gabonaszárítás. Ez a folyamat döntő fontosságú a termények minőségének és ebből következően piaci értékének megőrzéséhez. A folyékony gáz használata a gabonaszárításhoz lehetővé teszi a nedvesség gyors és egyenletes elszívását a gabonából, megakadályozva annak penészedését és amortizációját. A precíz hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően magas szárítási hatékonyság érhető el PB-gázzal, ami hagyományos fűtési módszerekkel lehetetlen. Ezenkívül a folyékony gáz biztosítja a folyamat tisztaságát – nem szennyezi a szárított terméket, ami rendkívül fontos az élelmiszerbiztonság szempontjából. Ha felkeltettük az érdeklődését, és kicsit mélyebbre ásná magát a „gáztartály mezőgazdasági gazdaságok számára ár” tematikában, a Flaga gáz szíves-örömest áll a rendelkezésére.

Folyékony gáz használata mezőgazdasági szárítókban

A PB-gáz a leggyakrabban választott üzemanyag, mivel képes gyorsan elérni a magas égési hőmérsékleti tartományt. A modern PB-gázzal működő szárítók olyan rendszerekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a precíz hőszabályozást, ami rendkívül fontos a szárított termékek minőségének megőrzéséhez. Ezenkívül a cseppfolyósított gáz lehetővé teszi a felhasználók számára a szárítási folyamat pontos irányítását, ami az energiaveszteség minimalizálását, ezáltal az üzemeltetési költségek csökkentését jelenti. A cseppfolyósított gáz mezőgazdasági energiaforrásként történő kiválasztása számos gazdasági és ökológiai előnnyel jár. Költséghatékonysága, környezetre gyakorolt ​​pozitív hatása és magas biztonsági előírásai vonzó lehetőséget kínálnak a modern gazdaságok számára. A gázberendezésekbe való befektetés egy olyan lépés a jövő felé, amely kielégíti mind a gazdálkodók, mind a bolygó igényeit.

A Flaga gáz olyan beszállító, amely megérti a mezőgazdaság sajátos igényeit. Nemcsak energiaellátást, hanem átfogó megoldást kínálunk – a mezőgazdasági létesítmények tervezésétől az építkezésen át a gázellátás folyamatosságáig Magyarország egész területén. A telepítés volumenét az egyedi igényekhez és a gazdaságok méretéhez igazítjuk, különböző kapacitású föld feletti és földalatti tartályokat kínálunk, és a gáztartály mezőgazdasági gazdaságok számára ár portfólióban is rugalmasak vagyunk!