Nem túlzás kijelenteni azt, hogy egy kertes ház esetében mindenképpen lennie kell a garázsban vagy a műhelyben egy fűnyírónak. Használatával a gyepünk mindig megfelelő méretű és ápolt is lesz. Mivel ez az eszköz általában tavasszal kezdi meg a munkát minden évben, és késő ősszel tud csak „megpihenni”, így lényeges, hogy olyan fűnyírót válasszunk magunknak, mellyel hatékonyan és gyorsan tudunk majd dolgozni. Gyakori dilemma szokott lenni az emberek körében, hogy melyik típusával járnak a legjobban. Fűnyíró vásárlás során az akkus, elektromos, vagy benzinmotoros legyen a nyerő?

Mi alapján válasszunk fűnyírót?

Hiába látunk meg egy szép fűnyírót az újságban, vagy boltban, nem elég a külsőségek alapján dönteni. Vegyük számba még a keresgélés előtt a kertünk méretét és domborzatát, és arról is érdemes már a vásárlás elején dönteni, hogy mennyit vagyunk hajlandóak anyagilag áldozni a gépre. Ha ezekkel tisztába vagyunk, jöhet a következő nehéz feladat, dönteni kell arról, hogy akkus, elektromos, vagy benzinmotoros típus legyen a fűnyírás során majd a hű társunk.

Fűnyíró vásárlás: akkus, elektromos, vagy benzinmotoros legyen?

A legnagyobb fejtörést általában ennek a kérdésnek a megválaszolása szokta okozni. Szögezzük le, mindegyik verziónak meg vannak a maga előnyei és természetesen hátrányai is. Leginkább az alapján célszerű dönteni, hogy tudjuk, mit is várunk majd el ettől a géptől. A fűnyíró esetében mindig nézzük meg a motor teljesítményt, a fordulatszámot, a vágó szélességet és magasságot, valamint az is lényeges, hogy szeretnénk- e gyűjteni a levágott füvet, vagy nem. Tanácstalanság esetén akár segítséget is kereshetünk, remek tippekre lehet bukkanni már online is. A Profibarkács fűnyíró vásárlási útmutatóját is érdemes átfutnod.

Akkus, elektromos, benzinmotoros fűnyíró: előnyök és hátrányok

A benzinmotoros fűnyíró képes általában a legnagyobb teljesítményre, így nagyobb kertekhez ideális választás lesz. Karbantartása azonban időigényes és rendszeres kell, hogy legyen. Az elektromos fűnyírók kisebb kertek esetében gond nélkül el fogják látni a funkciójukat. Olcsóbbak, mint a benzines társaik, ám áramforráshoz kötöttek, és sokakat zavar az, hogy állandóan kerülgetni kell a hosszabbítót. Az akkus fűnyírók is manapság már gond nélkül lenyírják a füvet kisebb kerteknél, és a kábellel sem kell bajlódni, ám magasabb az áruk. Érdemes tehát mérlegelni, hogy kinek mi a fontos a fűnyírás során.

Egy remek online barkács webáruház

A Profibarkács oldalán segítséget kaphatsz abban, hogy fűnyíró vásárlás során akkus, elektromos, vagy benzinmotoros legyen az új géped, de ez mellett rendelni is tudsz majd. Náluk a legjobb márkák fűnyíróit fogod megtalálni nagy választékban, melyeket egyszerűen össze is tudsz hasonlítani, így könnyen rá fogsz bukkanni a számodra legideálisabb fűnyíróra!