Drágakövekre gondolva, legtöbbször a gyémánt, smaragd, rubin, zafír jutnak eszünkbe. Ha ásványoknak hívjuk őket, akkor bővül a lista az ametiszttel, akvamarinnal, opállal, hegyikristállyal, rózsakvarccal. Ezek a kincsek már gyermekkorunkban is kortalan szépségeknek számítottak, akiket ükanyáink, de talán már Ádám és Éva is ismertek. Viszont van egy “újonc” a sorban, akiről a világ csak az 1960-as évek közepén szerzett tudomást. Azóta pedig meghódította azt. Ismerjük meg Tanzánia gyönyörű védjegyét, a Tanzanitot!

1. Tanzanit, mint ásvány

Az ásványok, drágakövek árai gyakran a csillagokig kúsznak, mégis csak azt tudom ajánlani, hogy ékszerválasztás esetén eredeti, ne pedig műanyag köveket válasszunk! Mindegyik ásványnak, azon belül is mindegyik színnek megvannak a maga energiája, amit egy szintetikus kő nem fog tudni átadni.

A Tanzanit egy zoizit ásvány, pontosabban annak az ibolyakék változata. Mint ilyen, testi-szellemi síkon is támogatja viselőjét: éberséget, higgadtságot biztosít; támogatja a kognitív funkciók hatékony működését. Viselőjét a megbízhatóság fényében tünteti fel. Válasszuk állásinterjúk, szóbeli vizsgák vagy előadások tartása alkalmával!

2. Az ibolyaszínű különlegesség

A világon többféle kék ásvány is létezik, melyeket gyakran nehéz megkülönböztetni egymástól. A Tanzanit kiemelkedik közülük ibolyakékségével. Magában foglalja a kék békítő erejét, nyugalmát, de megbújik benne a lila misztikuma, józansága. Viseljük mindenféle szellemi kihívás előtt, kreatív feladatok megoldásához, valamint, ha random mediátor szerepbe kell bújnunk!

3. A sikeres kezdetekért

Viszonylag fiatal kora, és egyelőre rövid ismertsége ellenére, hazájában az emberek az új kezdetek, a megtorpanások utáni újraindulás kövének tartják. Bármikor döntés elé kerülünk, kérjünk segítséget a Tanzanittól! De gyermekszületés alkalmára, eljegyzési gyűrű alakjában is a legmegfelelőbb szerepkörben fog tündökölni!

4. Intelligens elegancia

Mind a kék, mind a lila szín támogatja az intellektust, a higgadt gondolkodást. Ugyanakkor az elegancia tagadhatatlan képviselői is ők. Tanzanit ékszerek viselésével a két szín ezen tulajdonságainak hatása összeadódva érvényesül, kiemelve viselőiket bármely közösségből.
Ékszerezzük fel magunkat Tanzanittal elegáns összejövetelek, megnyitók, gálaestek, nívós rendezvények alkalmával!

5. Játékos ragyogás

A Tanzanit több szempontból is különleges drágakő. Nemcsak színének összetettsége, késői felfedezése, hanem egy érdekes ásványtulajdonság, a pleokroizmus miatt is. Ez azt jelenti, hogy különböző tengelyek mentén szemlélve az ásványt, az eltérő színekben pompázik.
Ezért viseljük bátran, amikor valakit el szeretnénk bűvölni, vagy megcsillantani különlegességünket a Tanzanit segítségével.

6. Hűvös futurisztika

A Tanzanit mindkét színe, a kék és a lila is a hűvös árnyalatok közé tartozik. Ékszerbe foglalva ezért a fehér fémes csillogású anyagokhoz, mint ezüst, fehérarany illik igazán. Ez az ásvány a modern idők drágaköve; erre színe is ráerősít. Ezüstbe, fehéraranyba fogatva ez még kifejezőbb.
Válasszunk ilyen Tanzanit ékszereket modern szabású és színvilágú ruháinkhoz, és azonosuljunk a haladás, fejlődés életérzésével, amit kölcsönözni fog számunkra!

7. Ritka szépség!

Pontosabban a legritkább a világon! Nem egészen 60 éve, hogy megkezdték bányászatát az eddigi egyetlen lelőhelyén a bolygónkon, a Tanzániában magasodó Merelani-hegységnél, a Kilimandzsáró szomszédságában, de már csak közel 20 évre elegendő bányászható mennyiséget becsülnek a szakértők. Bár laboratóriumokban már sikerült előállítani, az eredeti ásvány, legfőképp ezoterikus hatásait illetően, utánozhatatlan.

Válasszunk még most szeretteinknek vagy akár magunknak is egy-egy Tanzanit ékszert, hogy a fenti alkalmak bármelyikén még 50 év múlva is büszkén viselhessük, tudva, hogy a mi Tanzanitunk még az igaziak egyike!