Az arcunk mindig ki van téve a környezeti erőknek, mint például a szél, a napsütés vagy a hideg. Egy minőségi hidratáló arckrém nélkül azt fogjuk tapasztalni, hogy a bőrünk szárazzá válik, töredezni kezd és még az utálatos pattanások is megjelennek majd. Ha bemegyünk egy krémeket is forgalmazó boltba, akkor termékek tömkelegét fogjuk látni. Hogyan válasszuk ki a legjobbat? Az első és legfontosabb, hogy a hidratáló arckrém természetes legyen. Felejtsük el a nagy és mindenhol ismert márkákat, mert ezzel csak azt érjük el, hogy még több vegyianyag kerül a bőrünkre!

A levegő szennyeződése és a rendszeres sminkelés mellett, ez a hármas nagyon gyorsan tönkreteszi a selymes és puha bőr létezését. A következő szempont, ami figyelembe kell vennünk, az a bőrünk fajtája. Az embereknek többféle bőrük lehet, száraz, zsíros, normál, pattanásos, ráncos. Nem fogjuk tudni ugyanazt a hidratáló arckrémet használni minden típushoz, így először meg kell találnunk a sajátunkat. Természetesen vannak olyanok, amelyek többféle bőrhöz is passzolnak, akár ezzel is kezdhetjük a szépítkezést.

Az arcunk után figyeljünk a testápolás többi részére is!

Az arckrémek után érdemes a testünkre is gondolni. A testápolás sokkal kevesebbszer jelenik meg a beszélgetésekben, pedig ugyanolyan fontos. Például a hajmosáshoz el kell döntenünk, hogy milyen sampont használunk, ahol megint jó a természetességre törekedni. A hajvégek és a fejbőr különböző figyelmet igényelnek, úgyhogy válasszuk el egymástól. A jó sampon mellé szerezzünk be nívós hajvégápolót is.

A testápolás része a karok és a lábak hidratálása is, amit főleg az idősebbek szoktak csinálni, pedig mindenkinek szükséges. Egy természetes testápoló habkrém új dimenziókat nyit meg előttünk, ami télen és nyáron is jól fog jönni. Külön kell megemlíteni, ha valaki visszeres, fáradt lábakkal küzd, mivel ilyenkor egészen másféle készítmény javasolt. Ugyanez igaz azokra, akiknek annyira száraz a bőrük, hogy gyakran repedezik és szeretnék végre megérezni a testápolás előnyeit.