A felhő alapú VPS szolgáltatás zseniális egyszerűsége a modern, olcsó és hatásos technológiák összevonásával született meg. A felhő maga azt jelenti, hogy távoli asztali kapcsolattal csatlakozunk egy másik számítógéphez, amellyel dolgozni kívánunk, anélkül, hogy közvetlenül a másik számítógéphez kéne csatlakoznunk.

A helyi számítógépünknek ráadásul, amivel csatlakozunk a távoli számítógéphez, nem kell, hogy nagy erőforrásokkal rendelkezzen, viszont a távoli számítógép lehet egy „erőmű”, aminek a felhőkapcsolat révén kihasználhatjuk a kapacitását.

Mi az a VPS és hogyan működik?

A Virtuális Privát Szerver viszont egy dedikált szerver, amely egy kiszolgáló gépen (Host) található. De a VPS elsősorban olyan, mintha egy fizikai szerver-gép virtuális része lenne, tehát a fizikai gép erőforrásait több felhasználó között osztja szét egymástól függetlenül.

Ez azt is jelenti, hogy egy nagy, szeletekre osztott szerver gép erőforrásai megoszlanak több „bérlő” között, akik teljesen külön állnak egymástól adott esetben.

Mi az a felhő alapú VPS?

A felhő alapú VPS az előző kettő megoldás elegye, amely magába foglalja mindkét hoszting megoldás legjavát. Mivel a Felhő szolgáltatás előnye a gyorsaság és megbízhatóság, a VPS-e pedig az alacsony ár és a kiszámítható költségek, ezért a felhő VPS hoszting szolgáltatás a kettő legjobb tulajdonságait olvasztja össze.

A felhő VPS végtelenül felhasználóbarát, egyszerű és hatékony módja bármire is legyen szükségünk. A jelenlegi szolgáltatóknál megtalálható csomagok olyan használatbéli egyszerűséget próbálnak biztosítani, hogy akár egy kisgyerek is játszva képes lehessen használni.

Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy szinte azonnal lehet akár változtatni a rendszer teljesítményén vagy a bármely egyéb tulajdonságán, amennyiben gyorsan lenne szükségünk több memóriára, tárhelyre vagy akár több processzormagra lenne szükségünk. Ezeket a jelenkori modern szervereket nagyon könnyű igényekhez mérten konfigurálni is.

A felhő alapú VPS egyértelmű előnye

Tisztán látszik, hogy ez a megoldás nagyon nagymértékben innovatív technológiára épül, és a maximumot hozza ki a rendelkezésre álló erőforrásokból a felhasználók igényeinek megfelelően, mindezt pedig kifejezetten költséghatékonyan teszi.

Aki nem tudja, hogy pontosan mit szeretne, vagy mire lenne szüksége, annak ezt a megoldást teljes lelki nyugalommal ajánljuk, mert hiszen olyan nagy hibát elkövetni a bérléssel nem lehet. Amint rájövünk, hogy másra van szükségünk, már kérvényezhetjük is a szerver specifikációk megváltoztatását.

Egy szó, mint száz, érdemes ebben gondolkodni és a Doclernet VPS szerverbérlési szolgáltatását választania. Egyre több szolgáltató köti össze a VPS-t a Felhővel, így modernizálva a szolgáltatását. Több féle megoldás létezik azonos problémára manapság, de azt biztos, hogy a Felhő VPS a legrugalmasabb mind közül.