A fa természetes színeit a furnérozott ajtók hozzák ki a legjobban

Itt elolvashatja, hogy miben rejlik a furnérozott ajtók természetes szépsége. A furnérozott ajtókat, ha megfelelően vannak elkészítve talán intarziás ajtóknak is nevezhetjük, de ehhez mindenképpen minőségi munka szükséges. A Szalafa kínálatában ezek az ajtók megtalálhatók. Az intarziához hasonló technológiával készülnek el a beltéri ajtók, amelyek igen nagy színválasztékban érhetők el. A formák és a minták is minőségiek. A fa furnérok a természetet hozzák közelebb mindenkihez, aki ezt az ajtótípust választja. Mindazoknak ajánljuk, akik kedvelik a természetet. Minden ajtó natúr selyemfényű lakkozással készül, hogy a mintából minél több maradjon meg és a természetes színek domináljanak.

 

A színen kívül természetesen a furnér szálirányának váltakozásával is különleges ajtók készíthetők. Kereszt- vagy hosszú szálirányok között választhatunk, de ezek kombinációjával még különlegesebb lesz a végeredmény. Ezt még felülmúlhatjuk, ha a fafajtát is változtatjuk egy ajtón belül, sőt egy szálirány váltáson belül. ma már nem csak a bükk és az éger hódít, hanem a wenge és a dió is igen divatos lett. A sötét színek kedvelőinek e két utóbbit ajánljuk.

 

A frízes beltéri üveges ajtók a látványos fényhatásoknak köszönhetik népszerűségüket. Az ajtólapban két szélső szerkezet helyezkedik el és ezt kötik össze egy vékonyabb anyaggal, ami lehet fa vagy üveg is. Faanyaggal való összekötésnél a szálirány váltással lehet különleges hatást elérni. Az üveg összekötésnél többfajta edzett üveg közül lehet választani, illetve igény szerint ragasztott biztonsági üveget is tehetnek az ajtóba. A martmintás beltéri ajtók számtalan különleges lehetőséget kínálnak, hiszen mind egyedi martmintával rendelkezik. A mintákat gravírozzák, amelynek variációs lehetősége végtelen. 3-4 mm széles mintákat gravíroznak az ajtókba és ezek körülbelül 2-3 mm mélyek lehetnek maximum. Ezeknél a faajtóknál a különféle színű pácok teszik még izgalmasabbá a feladatot és a látványt is. A színek mellett a furnérok eltérő mintázata teheti különlegessé ezt az ajtót. Üvegezett ajtóknál divat a savazott vagy a víztiszta üveg felhasználása, amelyek gravírozással tehetők látványossá.