A minőségi rövidital készítésének alapja a kifogástalan gyümölcs, a fejlett technológia, de ugyanúgy az alkotó szenvedélye is. Mindezt képviseli az Árpád pálinka, aminek előállítása a hagyományos módszerek és az új technikák ötvözésével történik. Az Árpád család szerint, éppen olyan lényeges a kézművesség és a saját gyümölcsös, mint az innovatív gondolkodásmód, továbbá a tradíciók megfelelő összehangolása az újításokkal.

Például a hagyományos kisüsti és a modern oszlopos lepárlás együttes alkalmazása ékesen bizonyítja, hogy a tradíció tisztelete és a nyitottság nem zárják ki egymást. A több, mint 40 féle nektárból készülő Árpád pálinka variációi magukon hordozzák a családi vállalkozás gondos kézmozdulatait, törődését. 2008-ban Nagy Árpád, a vállalat főzőmestere, nővérével, Hegedűs Mónikával látványfőzdévé alakította a kis üzemet, ahol szeretet, szenvedély, hozzáértés és nemes alapanyagok elegyéből születik a pompás párlat. Az Árpád pálinka egy békéscsabai manufaktúra, ami a helyi környezeti adottságokat kihasználva szilvát termeszt. A márka a főzőmester nagyapjáról lett elnevezve és legalapvetőbb jellemzője a szilvás ízvilág.

A virágos és mézes aromákban dúslakodó Lepotica szilvát még Nagy Árpád édesapja telepítette. Az ebből készült szilvapálinka lett a brand egyik legkeresettebb terméke. A szilva iránti rajongás családi vonás, a pálinka készítésében a hölgyek is aktív szerepet vállalnak. Mónika a marketinget, az eladást és a termékfejlesztést koordinálja, míg öccse a szilva termesztéséért, a beszerzésért és a magas minőséget képviselő Árpád pálinka szakszerű kifőzéséért felelős.