Ha szeretnénk négy kerekű tulajdonunkat mindig biztonságban tudni, sajnos nem lehet védtelenül hagyni a szabad ég alatt. Erre tökéletes megoldás az autóponyva, ami télen és nyáron igen jó szolgálatot tesz. Annak köszönhetően, hogy az innováció hatásai az autós tartozékok piacán is megjelentek, számtalan újítás figyelhető meg az autóponyva kialakításán is.

Az autóponyva már kettő helyett, több ponton kapcsolódik a gépjárműhöz, ennek köszönhetően egy erősebb szél által sem repül le az autóponyva. Ha esetleg az erős széllökések miatt letörnek az ágak a közeli fákról vagy ha felpattannak a kavicsok, akkor sem kell az autót félteni, hiszen teljes mértékben védve van az autóponyva által.

De ugyanígy minden időjárási viszontagság ellen megóvja hűséges négykerekűnket az autóponyva. Sokan azt gondolják, hogy csak télen jön jól egy autóponyva. Persze, sokkal könnyebb az életünk, ha az éjszakai fagy után nem kell még negyed órán keresztül a jeget vakarni a szélvédőről, ha autóponyvával van letakarva a gépjármű.

De a nyári erős napsugárzás sem tesz jót a kaszninak, így ha megszeretnénk védeni a festéket és az üveget, a meleg hónapokban is célszerű minden nap használni az autóponyvát.

Az autóponyva le és felrakása gyors és egyszerű, még alkalmi öltözetben egy hölgy is pár perc alatt meg tudja csinálni. Nem kell kötelekkel bajlódni, vagy a hajtogatás miatt attól tartani, hogy képtelenek vagyunk visszacsomagolni az autóponyvát. Néhány egyszerű mozdulattal kivehető az autóponyva a tasakjából és ráteríthető a gépjárműre, valamint az autóról levéve ugyancsak pár mozdulattal vissza is lehet tenni a helyére. A méltán híres Gledring vállalat még saját autóponyva tárolására alkalmas táskát is biztosít a vásárlók számára, amiben kényelmesen elfér az autónk biztonságát biztosító eszköz.

Ha valaki a pára lecsapódás és bepenészesedés miatt aggódna, hát ne tegye! A Gledring cég kifejlesztette azt az autóponyvát, ami a ponyva alá szoruló nedvesség elpárolgását is megoldja. Ezáltal nem lesz baja se az autóponyvának, se az autónak amiatt, hogy például eső után, még nedvesen takarjuk le a gépjárművet vele.