A rendszeresen karbantartott fűtési rendszerek élettartama hosszabb lesz, valamint hatékonyabban fogják ellátni a feladatukat. A radiátor tisztítás átmosás ebből a megfontolásból időnként ajánlott, akkor is, amennyiben a tulajdonos nem érzékelne hibát a működésben. A lerakódásokat könnyebb eltávolítani, amennyiben még nincsenek túl vastagon a belső felületre tapadva. A fővárosban többek között a zonagaz.hu weboldalt működtető cég foglalkozik radiátor tisztítás átmosás elvégzésével, ugyanez igényelhető a komplett hálózattal kapcsolatban is.

Az adott műszaki paraméterektől függően, két technológia közül választanak. A Fernox szinte mindegyik típusú rendszer tisztítására alkalmas, legyen szó padló, fal és mennyezet fűtésről. A Rothenberger Ropuls EDM mosókompresszor az egyszerűbb hálózatoknál hatékony. Mindkét eljárást követően, a radiátor tisztítás átmosás befejező szakasza a hőkamerával való ellenőrzés, aminek során a szakemberek ellenőrzik a felmelegedés gyorsaságát és elvégzik a légtelenítést és a beszabályozást.

A gázvezeték szerelés, mint hibaelhárítás

A budapesti illetőségű Zónagáz cég magánszemélyek és társasházak rendelkezésére áll, amennyiben szükség van a gázzal működő rendszerek és készülékek karbantartására, javítására vagy cseréjére, esetleg beépítésére. A gázvezeték szerelés minden kázusban tanúsítvánnyal rendelkező szakember feladata, mivel magas a tűz- és robbanásveszély szintje. A gázvezeték szerelés fogalomkörbe beletartozik a helyszíni felmérés és az erre alapuló terv elkészítése, a kéményseprői szakvélemény beszerzése, a kémények kivizsgálása és szükség esetén korrekciója, légbeeresztők és páraelszívók, valamint a Fi relé beszerelése, az EPH jegyzőkönyv elkészítése és a MEO átadás is.

A vállalat munkatársai minden esetben gyors és precíz munkát végeznek, megfizethető árakkal. Hibaelhárítási gyorsszolgálat is az érdeklődők rendelkezésére áll, hétvégén és ünnepnapokon egyaránt ki tudnak szállni a szerelők, amennyiben a probléma megoldása nem halasztható. A gázvezeték szerelés a jogszabályok betartásának érdekében, megfelelő mérnöki tudással történik.