Rengeteg kreatív játékfejlesztő, és annál is több klassz játék van a világon, a videójátékok kedvelőit gyakran nyomaszthatja is a bőség zavara. Általában azonban mindenki megtalálja a kedvére való játékokat. Az alábbiakban összegyűjtöttem néhányat a világ legnépszerűbb játékai közül, melyek között megtalálható az online rulett játék, a The Sims 4 és a Minecraft is.

Az elsők között áll a Minecraft

A világ egyik legnépszerűbb játéka a felhasználók száma szerint a Minecraft, amelyiket a Mojang Studios adott ki 2011-ben. Ez egy nyílt világú, úgynevezett sandbox videójáték, amelynek havonta átlagban 126 millió aktív játékosa van. A Minecraftban a játékosok egy tömbszerű, háromdimenziós világot fedeznek fel, ahol gyakorlatilag végtelen terep áll rendelkezésükre, és nyersanyagokat fedezhetnek fel és termelhetnek ki, szerszámokat és tárgyakat készíthetnek, valamint építményeket és gépeket hozhatnak létre.

Online rulett játék

A Minecraft világától meglehetősen eltérő, de szintén igen népszerű az online és élő rulett játék. A rulett első formáját a 18. századi Franciaországban találták ki. Sok történész úgy véli, hogy Blaise Pascal a 17. században vezette be a rulett egy kezdetleges formáját, amikor egy örökmozgó gépet keresett. A rulett játék szabályai online rulett kivételével ebben az időszakban fogalmazódtak meg.

Az életszimuláció: The Sims 4

A rulett játék világától visszakanyarodva mindenképp érdemes említést tenni a The Sims 4 játékról, amelyik szintén nagy népszerűségnek örvend. A The Sims 4 egy társadalmi szimulációs játék, amelyet a Maxis fejlesztett és az Electronic Arts adott ki. Ez a The Sims sorozat negyedik nagy címe, és a The Sims 3 (2009) folytatása. A játék Észak-Amerikában 2014. szeptember 2-án jelent meg Windowsra, 2015 februárjában OS X verziója, 2017 novemberében pedig PlayStation 4 és Xbox One verziója jelent meg.