A légfűtéses működési elv révén a csempekandallók is modernebbé váltak. A légfűtéses modern cserépkályha lassan forgatja a lakás légterének levegőjét, ami egyenletes fűtést eredményez és magas komfortérzetet. A megoldásnak köszönhetően sokkal egységesebben történik a hőelosztás, tehát az adott helyiség minden egyes részében ugyanolyan kellemes meleg lesz.

A légfűtéses modern cserépkályha egyik nagy pozitívuma például ez a sima kályhákkal szemben. A régebbi fűtőberendezések esetében a baj azzal van, hogy habár a kályha közelében jó, gyakran túlságosan meleg van, az attól távolabb eső helyeken egyből érezni lehet a hideget. Tehát attól pár méterre szabályosan fázik az ember, míg attól 30-40 centire már izzadni kezd.

A modern cserépkályha másik előnye, hogy a hőleadása szabályozható, ami azt jelenti, hogy takarékosan lehet ezzel bánni. A berendezés felfűtött hőtároló tömege akkor is fűt, ha az embernek már nincs szüksége több melegre. A modern cserépkályha esetében a levegőszabályzó karral tudja beállítani az illető személynek kellemes hőmérsékletet.

A korszerű, hatékony kandalló Budapest városában

Mindenki a hatékonyságra és takarékosságra törekszik akkor, amikor a fűtésről van szó. A folytonégő kandalló Budapest településén pontosan ezen tulajdonságoknak köszönhetően lett annyira híres. De mi a szerkezet titka? Képes egyszeri megrakással lassú, hosszú időtartamú égést garantálni.

A lényeg, hogy a fűtőeszköz képes olyan parázságyat tartani, amiről aztán a tüzet ismét fel lehet éleszteni. Ha valakinek a házában ott van ez a kandalló Budapest városában, akkor biztosra veheti, hogy a rárakott fát hosszú idő alatt égeti ez el, illetve nem kell gyakran újra rakni rá. A szerkezet jó oldala, hogy egységes, kellemes hőérzetet teremt meg.

Sőt, a parázságy segítségével akár másnap reggel is újra lehet  éleszteni a tüzet anélkül, hogy végig kelljen csinálni a begyújtási procedúrát. Minden olyan kandalló Budapest településén a folytonégő kategóriába tartozik, amelyik a légtömör acél házas kivitelével és a pontos levegőszabályzással alkalmas lehet folytonégésre.