A legtöbb audiofil tisztában van vele, hogy a hangfalakat nem szabad csak úgy a földre helyezni, hiszen a keletkező vibrációk miatt igencsak eltorzul a hangzás és csökken a hangminőség. Akkor hát mi a teendő? Egyszerűen orvosolható a helyzet a hangfal rezgéscsillapító segítségével. Bőven van miből válogatni, amikor a vásárlásra kerül sor.

Az egyszerűbb, olcsóbb termékek is csodákra képesek. A legtöbbjük bronzból vagy alumíniumból készül. Léteznek menetes fajták, amiket a hangsugárzó vagy a hangszóró állvány aljába kell becsavarozni, illetve ott vannak a ragasztható kivitelűek is. Aki semmit sem akar a véletlenre bízni, biztos a prémiumkategóriás hangfal rezgéscsillapító mellett dönt.

Jó választás lehet a Soundcare brand számos terméke. Merevebbek és jobb vibráció csökkentő tulajdonsággal rendelkeznek, köszönhetően főleg az alapanyagnak, ami a legtöbbször acél vagy cink. A Soundcare hangfal rezgéscsillapító további jó oldala, hogy az alátétet vagy tüskét egyetlen házba építik be, aminek köszönhetően a tartozék biztosan nem fogja összekarcolni a parkettát.

Aki már kipróbálta, pontosan tudja, hogy a hangfal rezgéscsillapító révén a hifi rendszer árnyaltabb, levegősebb hangzást nyújt, ami tisztább basszust és mélyebb térérzetet jelent. Világos hát, hogy mindig szükséges a jó tüske vagy alátét alkalmazása.

Milyen tápkábel fog beválni?

Az audio világában használt vezetékek és kábelek fontossága vitathatatlan. Nincs ez másképp a tápkábel esetén sem. Milyen tényezőket és tulajdonságokat kell szem előtt tartani, ha a beszerzése kerül sor? Az alapanyag és a gyártási technológia első helyen kell legyen. A tápkábel vezetőanyag tisztasága, a réz/ezüst szerkezete, felülete egyaránt hozzájárulhat az alacsonyabb torzításhoz.

Nem szabad továbbá megfeledkezni a szigetelés felépítéséről, annak a minőségéről sem, hiszen mindkettő nagymértékű előrelépést jelenthet a hangzást illetően. A speciális anyagok és gyártási módszerek természetesen az árat is megnövelhetik. Érthető módon egy drágább tápkábel tartósabb és minden téren jobb, mint egy olcsó, gyárilag készített változat.