Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Társaságról

Magyarország első közhasznú szervezete (1994).
 
Valljuk, hogy van más választás: a környezetbarát jövő felé az ökocímkés termékek és szolgáltatások használatával vezet az út. Az ökocímke garancia a minőségre és a hitelességre Magyarországon és az Unióban egyaránt.

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. feladata a magyar Környezetbarát Termék védjegy és az európai ökocímke rendszer hazai működtetése az alábbi jogszabályoknak megfelelően:

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. (a Társaság jogelődje Környezetbarát Termék Kht.) végzi 1994. január 1-jétől Magyarország első közhasznú társaságaként a környezetkímélő termékek megkülönböztető megfelelőség-tanúsító rendszerének működtetését a 3325/1993. számú Kormányhatározat alapján.

A Társaság feladata a nemzeti-, valamint az Európai Unió környezetbarát termék minősítő-tanúsító intézményrendszereinek magyarországi működtetése, a 29/1997. (VIII.29.) számú KTM rendelet és a módosítását tartalmazó 9/2004. (V. 25.) számú KvVM rendelet, illetve a 83/2003. (VI. 7.) Kormányrendelet, valamint a vonatkozó uniós jogszabályok alapján.

Az Ökocímkével a jövő útján című kiadványunk az elmúlt négy év szakmai eseményeit egy időutazáshoz hasonlóan igyekszik összefogni és bemutatni. A kronológikusan, negyedéves bontásban cikkekkel, fotókkal illusztrált események némelyikéről bővebben is szó esik a könyvben, míg másokról csak néhány soros említést teszünk. Természetesen arra törekedtünk, hogy a fejezetek összképe teljes maradjon és betekintést nyújtson az elmúlt négy esztendő legmeghatározóbb eseményeibe.

Kattintson a képre és olvasson bele!


A tulajdonosi jogokat 2007. szeptember 25-étől az Állami Pénzügyi és Vagyonkezelő Rt, illetve 2008. január 1-jétől a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a szakmai felügyeletet a Földművelésügyi Minisztérium gyakorolja.

A gazdálkodás ellenőrzését az MNV Zrt. végzi, havi rendszerességgel. A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. tevékenységét háromtagú Felügyelő Bizottság felügyeli.

Elnök: Gnáp Orsolya

Tagok
: Dr. Bódis Róbert Sándor, és Zelen Andrea Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon