Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Aktuális hírek

Megtartotta ülését az Értékelő és Minősítő Bizottság
2011.12.02

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának elnökletével november 30-án, szerdán a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartotta meg soron következő ülését az Értékelő és Minősítő Bizottság. A tanácskozáson többek között megvitatták az Európai Unió Ökocímke és a nemzeti minősítő rendszer, valamint az új minősítési követelményrendszerek kidolgozásával kapcsolatos aktuális kérdéseket.

A bizottság feladata többek között az új termékcsoportokra vonatkozó javaslatok véleményezése, értékelése, a minősítési feltételek meghatározása, elfogadása, a közösségi ökocímkével kapcsolatos véleményező, javaslattevő feladatok ellátásában való közreműködés.

A 12 fős Értékelő és Minősítő Bizottság a napirend elfogadását követően a testület összetételében történt változásokat és a rendeleti szabályozás szerinti delegálást vitatta meg és fogadta el. Az ülésen a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. szakértői tájékoztatták a bizottság tagjait a nemzeti Környezetbarát Termék és az Európai Unió Ökocímke minősítő rendszer aktuális kéréseiről és a novemberi brüsszeli EUEB ülés és fórum kiemelt témaköreiről , majd az új minősítési követelményrendszerek kidolgozását vették napirendre. Kondenzációs kazán, napkollektor és az üvegbeton új követelményrendszerének ismertetését és megvitatását követően a „Biológiai úton lebomló egyszer használatos műanyag csomagolóeszközök” című feltételrendszer felülvizsgálata, valamint a Környezetbarát takarítási szolgáltatás minősítési követelményrendszer érvényességének meghosszabbítása, felülvizsgálatának megkezdése napirendi pontokban történt egyeztetés és bizottsági döntés.

www.kornyezetbarat-termek.hu


További híreink >>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon