Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Aktuális hírek

Illés: Az állam is tud felelősen gazdálkodni a vízkészlettel
2012.02.10

Világszerte különböző cégek tudatosan teszik rá a kezüket a különböző vízkészletekre - mondta február 9-én a környezetvédelemért, valamint a vízügyekért felelős államtitkár.

Nemrégiben jelent meg a sajtónban, hogy új ország márka bevezetésén dolgozik a Magyar Turizmus Zrt: legújabban a felszín alatti vizek országa lettünk. Az elképzelés nagyon is valós alapokon nyugszik, csak azt kellene tudnunk, mennyi vizünk is van pontosan? Már tavaly megindult a felszín alatti vízkészlet felmérése. Akkor abban állapodtunk meg visszatérünk rá. Meg arra is, hogy a felszíni vizeinktől mi várható tavasszal, hogyan állnak a védvonalaink?

Világszerte különböző cégek tudatosan teszik rá a kezüket a különböző vízkészletekre - mondta a Lánchíd Rádiónak a környezetvédelemért, valamint a vízügyekért felelős államtitkár. Illés Zoltán hozzátette: a társaságok így próbálnak stratégiai helyzetbe kerülni. A politikus szerint ezt a folyamatot meg kell állítani. Illés Zoltán hangsúlyozta: az állam is tud felelősen gazdálkodni a vízkészlettel.

Lánchíd Rádió nyomán
További híreink >>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon