Minden családi ház előtt van egy terasz, de ezt csak akkor lehet igazán kihasználni, ha jó idő van, ezért sokan döntenek úgy, hogy beépítik. Azonban nem alacsonyak a terasz építés árak, ráadásul konkrét összeget sehol nem is találunk, mivel nincs két egyforma helyiség, sem pedig ízlés vagy igény. Ezek az építmények mindig egyedi kialakítással készülnek, a megrendelőknek is különbözik az ízlésük, az elgondolásuk. A kiválasztott profilok is jelentősen befolyásolják a terasz építés árak alakulását és ebből a szempontból mérvadó a tető anyaga, kialakítása is.

Ez lehet üvegből, polikarbonátból, cserépből vagy zsindelyből. A nyílászárók szintén változtathatnak a végösszegen, mert például az optimális felhasználás érdekében, minden oldalon érdemes szellőztetést biztosítani, amihez a bukó-nyíló ablakok és ajtók jelentik a tökéletes megoldást. Továbbá, a terasz építés árak emelkedhetnek, ha zárható, szigetelt kutya- és macskaajtó beépítése is megrendelésre kerül. Ez a legtöbb háznál szükséges, a kis kedvencek szabad ki- és bejárásának érdekében.

Remek ötlet a terasz bővítés

A már meglévő teraszt tulajdonképpen ki is bővíthetjük, ha arra van igényünk és rendelkezésre áll a szükséges hely hozzá. Terasz bővítés előtt el kell döntenünk, hogy nyitott vagy zárt építményt szeretnénk, mert mindkettőnek megvannak a maga előnyei. A nyitott változatnál teljesen a szabad levegőn tartózkodhatunk, itt kiválóan száradnak a mosott ruhák is, hiszen járja a szél és a Nap is direktben süti. Gazdaságosabb megoldás a nyitott terasz, hiszen nem kell nyílászárókat venni.

Egyetlen bökkenő van egy ilyen konstrukció esetén, mégpedig az, hogy csak jó időjárásban tudjuk használni, amint megérkeznek a hidegebb napok, már nem lesz kellemes ott tartózkodni. Jobb ötlet, ha a terasz bővítés során zárt konstrukciót alkotunk meg, ahol az év minden napján jól érezzük magunkat. Az ősz beálltával bevihetjük a virágokat, a nagyobbakat nem kell többé a szobákban kerülgetnünk. Végül, de nem utolsósorban, a terasz bővítés által kapunk egy új helyiséget, amit használhatunk nappalinak, edzésekhez stb.