Az ásványkarkötő napjaink egyik leg kifejezőbb az anya-lánya szoros és összetartó kapcsolat kifejezésére. Bizonyított tény, hogy anya-lánya között a hasonlóság nem csak külsőre igaz, hanem belsőre is, és miért ne lehetne ezeket a hasonlóságokat egy ásványkarkötővel is kifejezni és megmutatni.
Mivel a mindennapokban a nők örömmel hordanak kiegészítőket nem csak az önkifejezés érdekében, hanem az összetartozás jegyében is, egy anya-lánya ásványkarkötő megfelelne a célnak. nem csak mutatósak és divatosak, de az ember, ha ránéz, eszébe juthat a gyermeke/lánya.

Az anya-lánya ásványkarkötő nem csak megvásárolható, de el is lehet készíteni, legyen az házilag, bizonyos ásványok felhasználásával melyeket mi választhatunk ki, különböző medálokkal díszítve, de ha mégse menne, az összeállítása még mindig igényelhetünk különböző szakértői segítséget is ebben az irányban.
Az ünnepek eljöttével különböző vásárokon lehetőség adatik ilyen jellegű ajándék elkészítésére is. Ha sietünk, és mégse nyílna, lehetőség az elkészítésre az idő szűke miatt még mindig megvásárolhatjuk az elkészített anya-lánya ásványkarkötőket. Fém érzékenyek esetében sem kell megijedni és kétségbe esni, mivel vannak olyan, alapanyagok melyek nem jelentenek fenyegetést bőrünkre.