A réz még mindig jó árban van, még a MÉH telephelyeken is. Tehát anyagilag kifizetődő az égetett réz átvétel a tulajdonos szempontjából is, aki gyakran kábelek formájában szeretne megválni a felgyűlt színesfémtől. Mire kell odafigyelni akkor, amikor a leadásra kerül sor? Rengetegen még mindig úgy tartják, hogy a hulladékiparban nagyon sok a svindliskedés, a megalkuvás és a törvények semmibe vétele.

Habár lehet, hogy bizonyos helyeken ez igaz és érvényes az égetett réz átvétel szolgáltatásra, az biztos, hogy a Méhes Hulladék Kft. esetében mindez elfelejthető. Az itt dolgozó szakemberek mindent megtesznek azért, hogy a törvényeknek megfelelően, korrekt módon járjanak el. Az egésznek a legfontosabb lépése a mérlegelés, ezért erre mindkét félnek szükséges odafigyelnie.

Az égetett réz átvétel során csakis hitelesített mérleggel szabad dolgozzanak a munkatársak. Az államilag ellenőrzött berendezés csak abban az esetben jut hozzá minden engedélyhez, ha a hibahatáron belül mér és persze megfelel a szabályoknak. Gyakran kerülnek elő a dekára pontosan mérő kézi mérlegek.

A kis mérleg 600 kg-ig mér, de csak egy négyzetméter alapterülettel rendelkezik. Mi a helyzet akkor, ha az égetett réz átvétel nagymennyiségű színesfémmel jár együtt? Ekkor a méretesebb hídmérlegek mellett kell dönteni. Ezeknek az előnye, hogy remekül boldogulnak a nagyobb tömeggel, azonban akár 20 kilogrammot is tévedhetnek.

Miért éri meg a használt akkumulátor leadás mellett dönteni?

A Méhes Hulladékra akkor is számíthat az ember, ha a meghibásodott akkutól szeretne megválni. A használt akkumulátor leadás az oroszlányi és tatabányai telephelyeken is elvégezhető. A teherautók, kocsik akkumulátorai veszélyes hulladéknak számítanak, ami azt jelenti, hogy megkövetelik a megfelelő kezelést és tárolást.

Ennek köszönhetően biztosan nem fogják szennyezni a környezetet. A másik fontos érv a használt akkumulátor leadás mellett, hogy habár veszélyes hulladéknak minősülnek, jelentős mennyiségű hasznosítható alapanyagot tartalmaznak. Világos hát, hogy ezeknek az eszközöknek a begyűjtése és kezelése egyszerre gazdasági érdek és környezetvédelmi kötelesség.