Felnőttként gyakran bele sem gondolunk abba, hogy a gyerekeken mekkora teher van. Sajnos a kutatások egyre inkább azt bizonyítják, hogy a felnőttkori szorongások jelentős része fiatalkorban alakul ki. Sajnos gyakran már nem is kell évtizedeket várni, mert a tanulási zavarok nagyon gyorsan megjelennek. A kicsik már nem tudnak felhőtlen életet élni, hiszen olykor már 6-7 évesen felvételizniük kell valamilyen oktatási intézménybe, amitől kezdve folyamatos a bizonyítási kényszer. Amíg régen 18 éves korra tolódott ki a legelső komolyabb megmérettetés, az érettségi formájában, addig ma már egyre lejjebb csúszik az időpont.

A tanulási zavarok megjelenése tehát növekvő tendenciát mutat. A túlzott aktivitás, az érdektelenség szintén a háttérben lehet, mint tényező. Új tudományterületek alakulnak ki az ilyen bajok vizsgálatára, valamint megoldására. A tanulási zavarok leküzdésében egyre komolyabb megoldást nyújt az állatterápia. Kutyákat, lovakat használnak fel erre a célra a legjobb hatékonysággal. Bár az eredmények nagyon jók, valahol mégis csak tüneti kezelésről van szó.

A tanulási zavarok megszüntetése fontos, de nem ad választ arra, hogy miért alakult ki és ezért bármikor ismét felütheti a fejét. Ha szeretnénk kicsit jobban elmélyedni a témában, akkor az egeszsegmagazin.com weboldalon lehetőségünk nyílik erre. Legyen gyermekünk vagy esetleg mi magunk azok, akivel előfordul, hogy a koncentráció komoly akadályokba ütközik, igyekezzünk minél gyorsabban megküzdeni a helyzettel, ugyanis a tanulási zavarok más mentális betegségek előképeivé válhatnak.