Kellemetlen betegség, ami helyes terápia nélkül nem gyógyul, tehát oda kell figyelni rá. A lábszárfekély kezelése több hétig is tarthat, mert lassan gyógyul, de persze ez függ attól is, hogy mikor alakult ki. A fekélyek között ez jelenik meg leginkább az alsó végtagokon. Oka lehet a keringési zavar, cukorbetegség, de sérülés is. Vannak kockázatai, néhány tényező növelheti a kialakulását, mint például a lábműtét vagy sérülés, visszerek, mélyvénás trombózis, túlsúly és időskorban jóval többször előkerül.

A lábszárfekély kezelése komoly dolog, ha csak legyintünk és nem foglalkozunk vele napjában többször is, amputáció lehet a vége. Először is figyeljünk fel a tünetekre, amelyekből van több is. Például ödéma, bőr elszíneződése vagy keményedés, nehéz láb, pikkelyes és viszkető bőrfelszín, láthatóan erős visszér vagy kellemetlen szagú váladékozás a fekélyből. Ez utóbbi már nagyobb baj, a lábszárfekély kezelése ne maradjon el, ráadásul kialakulhat több helyen is a lábon. Ellenőrizzük az egész alsó végtagot!

Kell az érelmeszesedés kezelése az egészséghez!

Az erek védelme kulcsfontosságú, mert ha előtérbe kerül egy embólia vagy trombózis, akár el is halálozhatunk. Ugyanezért szükséges az érelmeszesedés kezelése, akár naturális gyógymódokkal kiegészítve. Ez a betegség egy súlyos szöveti elfajulás, ami az artériákat beszűkíti és ami miatt a szövetek nem jutnak elég oxigénhez, majd elhalnak. Az orvosok nem tudják pontosan, hogy mi okozza ezen gond kialakulását, de úgy gondolják, hogy fiatal felnőttkorban kezdődik, majd az öregedéssel együtt súlyosbodik.

Az érelmeszesedés kezelése az életmód megváltoztatásával is megoldható, tehát helyes táplálkozással, természetes gyógymódokkal. A betegség következménye a magas vérnyomás, mert az érfal merev, nem képes ugyanolyan ruganyosan működni, plusz, ha nem teszünk ellene semmit, akkor rosszabbodni fog és akár el is záródhat, de akkor már nagy a gond. Az érszűkület „kitörhet” a nyaki verőérnél vagy a koszorúérnél is. Mindezek miatt is kihagyhatatlan az érelmeszesedés kezelése, meg azért is, hogy tovább élhessünk egészségesen.